Låt oss kickstarta denna blogg med det fantastiska sambandet mellan morgonrutin och välmående!

Först och främst, VÄLKOMMEN till min hemsida och blogg. Om du har följt mig på instagram senaste månaderna har du säkert märkt att jag älskar skriva samtidigt som jag reflekterar över allt som livet utbringar. Denna morgon känner jag extra för det där med hur min morgonrutin påverkar resten av dagen. Har du någonsin upplevt ett lugn där du kan tänka klart och ta bra beslut den dagen du försov dig eller kan notera “stressade” som första syssla? Jag är en tjej som har väldigt nära till känslor som liknar stress och jobbar aktivt varje dag att hitta det som fungerar för mig. Upplever du också att du stressar mycket och har svårt att komma ned i varv? Då är dagens reflektion något för dig och ta med dig följande mantra när du fortsätter läsa; “Det stora hittar jag i det lilla”.

SÅÅ när vi vaknar är vår nivå av kortisol som allra högst för att sen minska under dagen och kvällen. För dig som inte är insatt så som jag(läs nörd) är kortisol vårt stresshormon. Om vi fortsätter späda på stressen dag in och dag ut kommer vi generellt ta sämre beslut, ha mindre konsekvens tänk och minska vår förmåga att tänka logiskt. Sen har vi det där med kortvarig och långvarig stress. Gosh ja, bara det där är några inlägg för sig själv så låt oss titta mer praktiskt på morgonrutinen itself här nedan.

Hur startar du din dag? Jag själv älskar, behöver och har börjat bli bättre, på att ha lugna morgnar.
Jag har alltid väldigt lätt för att direkt sätta mig vid datorn och börja jobba – något som inte bidrar till mitt välmående under dagen och som faktiskt påverkar mig hela vägen fram till läggdags. Därtill kan du räkna ut själv hur min sömn påverkas och den onda cirkeln har startat.

Saker jag testat som jag känner fungerar är;
#En stund på balkongen/uteplatsen utan att titta på telefonen och bara dricka mitt kaffe. (JA, jag dricker kaffe och detta i sig kan vara en lösning för någon att utesluta men det ger mig mer än det skadar så jag fortsätter njuta av det, hihi). På balkongen/uteplatsen reflekterar jag över dagen eller veckan, frågar mig själv vad jag ser mest framemot under dagen och hur jag möjligtvis kan ändra om i mitt schema för att jag ska må bra och ha utrymme att återhämta mig – väldigt viktig poäng för att nå dina mål inom kost, träning och hälsa i stort.

#Läsa min favoritbok i solen

#Lyssna en stund på en pod som jag själv valt ut

#Yoga och meditation

#Långsam morgonpromenad

Där är några av de sakerna som fungerar för mig men generellt;
Ingen telefon, ingen prestation, inga krav och till en början bara en liten stund så att jag verkligen gör rutinen UTAN prestation. Vi börjar alltid smått för att sedan lägga till med tiden 🙂

Den första bilden är från min älskade overnight oats med naturella nötter och frön, kokos och hallon. Fullständigt älskar den frukosten och ska jag träna kring lunchtid tycker jag den passar mig perfekt. Trial and error är det som gäller här mina vänner. Min frukost behöver absolut inte fungera för dig och vice versa.
Den andra bilden är från dagens kravlösa benpass på gymmet i mina nya coola rosa tights som jag fick av min älskade klient. Var bara tvungen att addera den bilden för jag tycker de satte en färgklick på första dagen av veckan. De gav mig ett leende på läpparna, så de fick vara med på ett hörn 🙂

Ta denna veckan och fundera på hur du kan göra med din morgonrutin.
Kan du lägga till något eller byta ut något? Kom ihåg ditt mantra – “Det stora hittar jag i det lilla”.

Sikta högt men var snäll mot dig själv.
//Coach T

Du kanske också gillar detta

Apply for Online Coaching

Terms of purchase and Use

User policy for the use of services and products from Tina Hollerup AB

Our services and products may only be used by the Customer for the Customer’s private use and may therefore not be transferred or used by anyone else or for commercial purposes. Violation of this provision is considered copyright infringement and a material breach of contract.

The information on our Website, our Materials and Digital Content are protected by applicable copyright laws. The customer hereby guarantees not to reproduce, retransmit, disseminate, sell, distribute, duplicate, publish, print, circulate or commercially exploit our services and/or products in any way.

Unauthorized use includes anything other than personal use. It is not permitted to use our Material and/or Digital Content in organizations or communities, in business activities, as lecture material or for resale or other commercial purposes. It is considered a material breach of contract to breach this clause. In the event of a breach of contract, we reserve the right to take legal action due to the breach of contract.

Reproducing, retransmitting, disseminating, selling, distributing, duplicating, publishing or commercially exploiting our Materials sent by us to subscribers of our newsletter is also considered unauthorized use. Such Material is made for our subscribers and customers and access to the Material is provided only to customers or by subscribing to our newsletter. Subscribers of our newsletter are thus obliged to follow these above conditions.

We have not developed our Services to meet all of your needs. To the extent that we provide personal training routines or diet plans, you are aware that you perform these at your own risk. If you are worried or have any questions about these Services and your health, you must contact your GP or healthcare professional. You use the information provided through the Services at your own risk. Although we make reasonable efforts to update the information provided through the Services, we make no express or implied warranties that the information is accurate, complete, or up-to-date. You may receive advice from third parties through the Services, but we are not responsible for advice obtained from third parties using the Services.

To read more about our privacy and policy terms, and how our third party providers like stripe payments handle your details, you can visit this link.

Köp- och användarvillkor

Användarpolicy för användning av tjänster och produkter från Tina Hollerup AB

Våra tjänster och produkter får endast användas av Kunden för Kundens privata bruk och får därmed inte överlåtas eller nyttjas av någon annan eller i kommersiellt syfte. Det anses utgöra ett upphovsrättsintrång och ett väsentligt avtalsbrott att bryta mot denna bestämmelse.

Informationen på vår Webbplats, vårt Material och Digitala innehåll skyddas av tillämplig upphovsrättslagstiftning. Kunden garanterar härmed att inte reproducera, återutsända, sprida, sälja, distribuera, mångfaldiga, publicera, skriva ut, cirkulera eller kommersiellt exploatera våra tjänster och/eller produkter på något sätt.

Otillåten användning omfattar allt annat än för personligt bruk. Det är otillåtet att använda vårt Material och/eller Digitala Innehåll i organisationer eller samfund, i näringsverksamhet, som föreläsningsmaterial eller för vidareförsäljning eller andra kommersiella syften. Det anses utgöra ett väsentligt avtalsbrott att bryta mot denna klausul. Vid avtalsbrott förbehåller vi oss rätten att vidta rättsliga åtgärder med anledning av avtalsbrottet.

Att reproducera, återutsända, sprida, sälja, distribuera, mångfaldiga, publicera eller kommersiellt exploatera vårt Material som skickas av oss till prenumeranter av vårt nyhetsbrev, anses också som otillåten användning. Sådant Material är gjort för våra prenumeranter och kunder och tillgång till Materialet ges endast till kunder eller genom prenumeration på vårt nyhetsbrev. Prenumeranter av vårt nyhetsbrev förpliktas därmed att följa dessa ovanstående villkor.

Vi har inte utvecklat våra Tjänster för att uppfylla alla dina behov. I den mån vi tillhandahåller personliga träningsrutiner eller kostscheman, är du medveten om att du utför dessa på egen risk. Om du är orolig eller har några funderingar kring dessa Tjänster och din hälsa måste du kontakta din husläkare eller sjukvårdspersonal. Du använder den information som tillhandahålls via Tjänsterna på egen risk. Även om vi gör rimliga ansträngningar för att uppdatera den information som tillhandahålls via Tjänsterna, lämnar vi inga uttryckliga eller underförstådda garantier för att informationen är korrekt, fullständig eller uppdaterad. Du kan få råd från tredje part via Tjänsterna, men vi tar inget ansvar för råd som erhålls från tredje part med hjälp av Tjänsterna.

Besök den här länken för att läsa mer om våra integritets- och policy villkor samt hur våra tredjepartsleverantörer som stripe-betalningar hanterar dina uppgifter.

Apply for Online Coaching

Ansök Till Online Coaching